Minden ötödik eladott új autó elektromos lehet

Az elektromos autók értékesítésének aránya az új gépkocsik eladásán belül Európában akár már három éven belül meghaladhatja a húsz százalékot, legalábbis a globális trendek alapján – értettek egyet az európai mobilitási hét hivatalos programjaként megrendezett Emobility Forum 2018 iparági szakmai seregszemle szakértői.

Az elektromobilitási piac képes lesz az önszabályozásra, amint a felhasználók száma eléri az ehhez szükséges mértéket. A kérdés az, hogy a körülbelül 25-35 ezer felhasználót mikor és milyen ösztönzők mentén érheti el a szektor a jelenlegi hétezres szintről.

Budapest városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettese elmondta: a főváros az elmúlt években egy olyan, 2030-ig tartó városfejlesztési stratégiát alkotott, amely európai összehasonlításban is megállja a helyét. Budapest tömegközlekedési járműveinek több mint ötöde villanyhajtással üzemel, valamint a közeljövőben a troli- és villamosflotta is bővül. Az egyéni közlekedést kiszolgáló elektro­mobilitási infrastruktúra fejlesztése alatt 2020 derekára minimum kétszázötven új töltőt is kihelyeznek.

Forrás: Magyar Idők

https://magyaridok.hu/gazdasag/minden-otodik-eladott-uj-auto-elektromos-lehet-3508697/

 

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936