Mindenképpen szükséges az 5G az önvezető autók működéséhez?

Az 5G mobilhálózatot támogatók érvei közt szerepel a gyorsabb adatletöltés, emellett több millió kapcsolatot képes kezelni.

  • A telekommunikációs ipar olyan autonóm járműveket képzel el a jövőben, amelyek egy hálózaton keresztül információt egy időben adó és vevő érzékelők százaival vannak felszerelve. A koncepció elnevezése: „Vehicle-to-everything” (V2X).
  • a szenzorok információt gyűjtenek az időjárásról és az útviszonyokról, balesetekről, az autó közelében mozgó akadályokról és tárgyakról. Az információ összegyűjtése után a fedélzeti komputer hoz egy döntést.
  • Okosabbak lehetnek, mint az emberek: vészhelyzet esetén a járművek kommunikálhatnak egymással, ezzel elkerülve az ütközést. Azért van szükség az 5G hálózatra, hogy támogassa ennek a rendszernek a kialakítását.
  • A Gartner kutatóvállalat 5 szintre sorolta az automatizálást, véleményük szerint eleinte csak a részben automatizált járművek elterjedésére lehet számítani, és 2025-re várhatóan több mint 600 000 autonóm jármű lesz a világon.

Forrás: BBC

https://www.bbc.com/news/business-45048264

 

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936