Mire számíthatunk az autóiparban 2030-ra a szakértők szerint?

2030 már nincs messze, és az autóipar sok változást, jobb minőséget és izgalmas új járműveket ígér. Sajnos az nem várható, hogy autóink a következő évtizedben repülni fognak, de a szakértők úgy gondolják, hogy néhány városban már fognak addigra önvezető járművek közlekedni.
A benzines autók még az utakon lesznek, de kezdenek majd eltűnni, tekintve, hogy a nagy autógyártók, mint a Volvo, a BMW, a Volkswagen és mások már csak teljesen elektromos autókat ígérnek 2030-ra.

De mitől lesznek a szakértők szerint az autók különlegesebbek 2030-ban, mint most?
Az autóipar egyre nagyobb teljesítményű, ugyanakkor környezetbarát járművekre törekszik, amelyeket jó minőségű alapanyagokból akar előállítani. Vélhetőleg a következő években az iparágnak meg kell küzdenie azzal, hogy megtalálja az egyensúlyt a luxus, a teljesítmény, a biztonság és az ár között, de ha ez sikerül, akkor számtalan lehetőség áll majd nyitva előtte.

A fő tényezők, amelyek különlegessé és kiemelkedővé teszik majd az autókat, az autók tervezése és kivitelezése lesznek. Ezt már láthattuk a Porsche-nál. A Porsche Taycan a világ legkiválóbb elektromos autója, mert egyensúly van a teljesítmény, a finom vezetési tényezők, a nagyszerű stílus, a csúcstechnika és a kiváló minőségű alkatrészek között.

Az autók sikerének receptje 2030-ra annak megértése lesz, hogy hogyan tegyék vonzóvá őket. Az embereknek akarniuk kell az autókat, biztonságosnak kell érezniük a vezetésüket, emellett elegendő térre és kényelemre is szükségük van.

Több elektromos autó lesz-e az utakon 2030-ban, mint most?

Brandon Mason, a PwC igazgatója és az Egyesült Államok mobilitási vezetője elmondta: „Az autógyártók nagy téteket tesznek az elektromos járművekre”. Jelenleg jelentős mennyiségű tőke van az EV-kben. Az inflexiós pontot azonban csak a következő évtized közepén láthatjuk. Az akkumulátorok továbbra is költségkímélők.”

Van már néhány ultra-luxus autógyártó, aki bejelentette elektromos járműveit. Az első Bentley, valamint a Rolls-Royce elektromos autók 2025-re esedékesek, és a Jaguar XJ Sedan is készen áll arra, hogy elektromos autóként is piacra dobják.

Nem feledkezhetünk meg a Tesláról sem. A szakértők úgy vélik, hogy izgalmas új autókat hoznak majd a piacra, amelyek megfizethetőbbek, valamint jobb hatótávolságot biztosítanak a közeljövőben.

A Mercedes-Benz is piacra dobott egy új csúcsautót, az EQS-t. Ez egy elektromos autó, amely több mint 435 mérföld távolságot tesz lehetővé. A Mercedes-Benz előrejelzése szerint 2030-ra szállításuk felét plug-in hibridek és teljesen elektromos autók teszik majd ki.

Bár az előrejelzések szerint 2030-ra sok elektromos autó lesz az utakon, de van még néhány akadály az autóipar előtt. Az autók akkumulátorai továbbra is drágábbak lesznek az ICE modellekhez képest, és a városoknak projekteket kell indítaniuk annak biztosítására, hogy elegendő töltőállomás álljon rendelkezésre az autók töltéséhez.
Önvezetők lesznek-e az autók 2030-ra?

A gondolat, hogy olyan autókkal közlekedjünk, amelyek helyettünk vezetnek, miközben mi más dolgokkal foglalkozhatunk néhány ember számára vonzó, míg másokat megijeszt. A szakértők szerint az önvezető autók lecserélhetik a taxikat és a közösségi közlekedést, például a buszokat a városokban.

De ahogy az elektromos autók sem olcsók, az autonóm járműveknek is megvan az ára. „Minden egyes ilyen járműben több száz ezer dollárnyi technológia van,” mondta Brauer. „A belátható jövőben nem hiszem, hogy az önvezető autók magántulajdonba kerülnének.”

A szakértők úgy gondolják, hogy a 4-es vagy 5-ös szintű autonómiával rendelkező járművek 2030 elején érkeznek meg az utakra.

Vajon az utak jobbak lesznek 2030-ra vagy bonyolultabbak?
2030-ra várhatóan az utak biztonságosabbá és kevésbé bonyolulttá válnak a vezetők számára. Emellett az előrejelzések szerint az utak alacsony szén-dioxid-kibocsátással járnak majd, mivel kevesebb energiát fogyasztanak, és fenntartható anyagokat használnak fel. Az utak proaktívak is lehetnek, és hozzájárulhatnak a kibocsátás csökkentéséhez.

Az Egis Group szerint: „2030-ra az utak ipari objektummá válnak. Még nem lesznek automatizáltak, de a vezetéstámogató rendszerek jelentősen elterjednek a piacon. Biztonságosabbak, könnyebben használhatók és környezetbarátabbak lesznek. ”

Forrás: Hotcars

https://www.hotcars.com/the-automotive-industry-in-2030-heres-what-the-experts-think/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936