Most a Toyota ígér szilárd akkumulátoros villanyautót

Két-három éve mindenki erről beszélt, ha a villanyautókról esett szó, de az ígéretek eredményét eddig nem láttuk működés közben.

Forrás: Totalcar

A szilárd elektrolitos akkumulátorról a jelenleg használt Li-ion akkuk biztonságosabb, nagyobb energiasűrűségű, de mindenek előtt olcsóbb alternatívájaként beszélt mindenki, de mintha alább hagyott volna a lelkesedés. A Dyson például, amelynek volt is a megoldást kutató cége, különösebb magyarázat nélkül leírta az abba fektetett pénzét, és az autógyártási terveit is feladta. A Toyotánál viszont ismét előkerült a kérdés: azt mondják, a 2020-as Tokiói Olimpiára elkészülnek az első, ilyen akkumulátorral hajtott prototípussal, és azt nyilvánosan be is mutatják.

A tervről Shigeki Terashi, a Toyota műszaki igazgatója beszélt a Tokiói Autószalon előtt, ami azt jelzi, hogy a japán gyártó komolyan veszi ezt a kutatást. Ugyanakkor azt Terashi is jelezte, hogy a szériagyártásra csak később kerül sor. Az olimpiára kifejezetten használati céllal fejlesztett elektromos Toyotákba is a ma elterjedt Li-ion akkumulátorok kerülnek majd, és nem a kísérleti szilárdak, ami leginkább azt jelzi, hogy az ígéretes technológia még nem jutott el a mindennapi használhatóság szintjére.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/10/22/most_a_toyota_iger_szilard_akkumulatoros_villanyautot/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936