Musk szerint az S Modell hamarosan elérheti a 400 mérföldes hatótávolságot egy töltéssel

Az S modell már jelenleg is lenyűgözően nagy távolságot képes megtenni egy töltéssel, de ez még tovább nőhet a jövőben.

„Gyorsan közelítünk az S Modellel a 400 mérföldes hatótávolsághoz” – jelentette ki a Tesla vezetője, Elon Musk a vállalat 2019. évi negyedik negyedéves pénzügyi eredményét bemutató konferenciabeszélgetés során, amikor azt kérdezték, mikor térnek át az S és X Modellek a Tesla újabb akkumulátor celláira, amelyeket a 3-as Modell járműveihez használnak.

Forrás: Tesla

Ahelyett, hogy az akkumulátorokat a drágább járművek jelenlegi verzióin belül cserélték volna, a Tesla úgy döntött, hogy a jelenleg használt cellák kémiai fejlesztésén dolgozik. Musk szerint a cellákban alkalmazott alapkémia „sokszor javult az évek során”, és a vállalat „nagyon elégedett” az energiatartalmukkal. Ennek ellenére az autógyártó várhatóan nagyobb teljesítményű „Plaid” S Modellt kínál, nagyobb akkumulátorral, az év végén.

A Tesla nagy hatótávolságú S Modellje jelenleg is piacvezető ezen a téren az Egyesült Államokban. A cég weboldala szerint 373 mérföldet képes megtenni, de Musk nyilatkozata szerint a jelenleg gyártott autók 380 mérföldre lesznek képesek, csak az adatok még nem frissültek. Bár nem feltétlenül van szükség a 400 mérföld elérésére, de a Tesla bővíti a töltési lehetőségeit is, és ez megmutathatja a kételkedőknek, hogy az elektromos autók is lehetnek olyan rugalmasak, mint a benzinüzeműek.

Forrás: Engadget

https://www.engadget.com/2020/01/30/tesla-model-s-400-mile-range/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936