Nagy külföldi befektetést kapott egy okosautókat fejlesztő magyar cég

Több partner 11 millió dollárt (körülbelül 3,2 milliárd forintot) fektet a Commsignia nevű, autók egymás közti kommunikációjával, valamint a városi infrastruktúrák okosításával foglalkozó magyar startupba.

Három budapesti egyetemista alapította meg 2012-ben a Commsigniát, hamar belevágtak komoly nemzetközi projektekbe, és a szakértőik ott vannak azokban a testületekben, ahol az autózás jövőjéről döntenek.

A Commsignia leghíresebb projektje Las Vegasban fut, ahol egy nagyon is valós problémát akartak megoldani a segítségükkel. A januári tech show, a CES miatt oda szerették volna csábítani a Lyft önvezető BMW-flottáját, valamint a város indított egy önjáró buszt, amivel volt egy kis probléma: lassabban haladt, mint a gyalogló emberek, ezért senki sem akart felszállni rá. A szenzoraira támaszkodva csupán 3-5 kilométer per órával tudott biztonságosan közlekedni. Ezt oldották meg a Commsignia jármű-kommunikációs eszközeivel: rádiós kapcsolaton közlik a busszal a jelzőlámpák állapotát, így a busznak már nem a fedélzeti kamerákkal, más objektumok takarásában kell kitalálnia, hogy mikor vált zöldre a lámpa, és gyorsabban haladhatott a kereszteződések felé.

Forrás: HVG

https://hvg.hu/kkv/20190815_Nagy_kulfoldi_befektetest_kapott_egy_okos_autokat_fejleszto_magyar_ceg

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936