Napenergiával működő elektromos töltőhely épül Essexben – további 100-at terveznek az Egyesült Királyságban

A brit Gridserve cég áll a projekt mögött, melynek során az első napenergiával működő elektromos töltőhely építése Essexben kezdődik meg. A töltőhely 24 töltőponttal fog rendelkezni elektromos járművek számára. A további 100 töltőhely építését a forgalmas utak mellett tervezik, és kevesebb, mint 30 perc alatt képesek lesznek feltölteni a legtöbb elektromos vagy hibrid járművet, a kisebb gyorstöltésű autókat akár már 10 perc alatt. Az 1 billió fontból megépülő töltőhelyeket „repülőtér” stílusúra tervezik, ahol a járművezetőket boltok, mosdók, étkezési lehetőség várja a töltési idő alatt. Több mint 80 helyszín már kijelölésre került, elsőként Braintree-ben, de Yorkban és Hull-ban is még 2019-ben tervezik a munkálatok megkezdését.

A Kormány új benzin vagy diesel üzemű autók eladására vonatkozó tilalma 2040-re lép életbe. Skóciában ennél szorosabb a határidő, ott már 2032-re tervezik a hagyományos meghajtású járművek betiltását. A Klímaváltozási Bizottság még ennél is hamarabb szeretné elérni a változást, akár 2030-ra. Ez alapján 2024-2025-re az elektromos autók ára meg fogja közelíteni a hagyományos autókét.

A jelenlegi célkitűzések alapján 2050-ben még mindig lesznek belsőégésű motorral működő járművek az utakon, jelentős mennyiségű üvegházhatást okozó gázt kibocsátva magukból.

Az elektromos autók elterjedését leginkább a töltőhelyek hiánya, és a hosszú várakozási idő akadályozzák. Jelenleg az utakon levő autók alig 1%-a elektromos meghajtású. Az új töltőhelyekkel a cél az elektromos autók töltésének egyszerűbbé, kényelmesebbé tétele. Az infrastruktúra fejlesztése elősegíti az Egyesült Királyság klíma és levegőtisztasági céljainak elérését.

A jelenlegi tervek szerint az új töltőhelyeken külön terület lesz kialakítva a taxiknak, buszoknak. A felhasználóknak lehetősége lesz egy mobil applikáción keresztül helyet foglalni a töltéshez, de előzetes foglalás nélkül is használhatók.

Forrás: DailyMail

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7175769/Solar-powered-electric-forecourt-set-built-Essex.html?ito=rss-flipboard

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936