Önvezető autók belvárosi tesztelése

A pudong-i Jinqiao-ban önvezető autókat tesztelnek közutakon a város első belvárosi tesztzónájában.

A 30,6 km hosszú tesztzóna 10 utat foglal magába, valamint iskolákat, cégeket, bevásárlóközpontokat, amelyek mind különböző tesztelési környezetet biztosítanak, mondta Yang Ye a város adminisztrációs irodájának vezetője.

Az autonóm autók közutakon való tesztelése különösen lényeges. A vezető nélküli autók felé vezető út következő lépcsői az okos utak lesznek, amelyeket az önvezető autók és az utak összehangolt tesztelésére alakítanak ki.

Huang Gang, a China Mobile Information and Communication Technology vállalat vezérigazgató-helyettese szerint az eddig elért óriási haladás ellenére az önvezető autók sikere érdekében az okos utakra kell építeni. A teljes 5G lefedettség, a HD kamerák, lézer radarok és más szenzorok az utakon valós idejű információkat közvetítenek az autonóm járműveknek és így segítik őket a jobb döntések meghozatalában.

Sanghaj már korábban kijelölte Jiading, Lingang és Fengxian külvárosi területeit, hogy teszteljék az önvezető taxikat, haszongépjárműveket és raktárakban közlekedő járműveket.

„A korábbi vizsgálati területek távol esnek a belvárostól vagy zártak. Jinqiao biztosítja az első belvárosi nyílt tesztelési területet ”- mondta Yang. „Jinqiao a jövőben támogatni fogja összes útjának megnyitását az önvezető járművek tesztelésére.”

Jinqiao jelentős autós központ, amely az ipari láncban működő vállalatok csoportját foglalja magában, a K + F-től a gyártásig, mint például a SAIC-GM és a Volvo.

Jinqiao ad otthont a város első 5G ipari parkjának, amelynek célja az 5G kereskedelem. Itt található a Huawei Shanghai Kutatóközpont, a Nokia Shanghai Bell és a China Mobile Shanghai Ipari Kutatóintézet.

Pudong célja, hogy 2021-ig legalább 700 AI-cégnek otthont adó globális AI-innovációs csomóponttá váljon.

Forrás: Shine

https://archive.shine.cn/business/auto/Downtown-testing-for-driverless-automobiles/shdaily.shtml

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936