Önvezető autós céget vesz az Apple

Az Apple korábban már jelezte, hogy ha autógyártási terveiről le is mondott, az önvezető rendszerek fejlesztésében komolyan kell vele számolni. Valószínűleg ennek az elhatározásnak köszönhető, hogy most felvásárolják a Drive.ai nevű kis céget, amely már működő önvezető járműveket tesztelt, ám úgy néz ki, elfogyott a pénzük.

A kis cég már márciusban jelezte a hatóságok felé, hogy elbocsátásokra készül, és beszünteti tevékenységét három hónapon belül. Így valószínű, hogy az Apple az utolsó pillanatban jelent meg a képben a cég felvásárlásával. Azt nem tudni, hogy milyen összegért jutottak a céghez, de az is valószínű, hogy kivételesen olcsón jutottak a fejlesztési eredményekhez és egy működő tervezőcsapathoz, ami sokkal nagyobb kincs ezen a területen, mint amennyit a cég kézzel fogható javai érnek.

Azon sem csodálkoznánk, ha kiderülne, hogy az Apple a Drive.ai-ra építve próbálna nagyobb játékossá válni ezen a fura, egyelőre vásárlók nélküli, de így is meglehetősen zsúfolt piacon, ahol többek közt a Google leányvállalata, a Waymo, az Uber és a Tesla is a legnagyobb nevek közé tartozik, az Apple viszont nem rendelkezik érdemi eredményekkel.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/06/27/onvezeto_autos_ceget_vesz_az_apple/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936