Önvezető buszflottát fognak közúton tesztelni

Skócia adhat otthont az első normál hosszúságú önvezető autóbuszok közúti tesztjének. A műveletre Edinburgh és Fife között kerülhet sor 2019 folyamán.

A kísérletben részt vevő autóbuszokat 4-es szintű önvezetésre készítették fel, ami azt jelenti, hogy minden vezetési funkció automatizált, azonban a sofőrnek még a fedélzeten kell tartózkodnia egyfajta „kontrollként”. A 4,35 millió fontból, átszámítva 1,56 milliárd forintból megvalósuló projektet a brit kormányzat, a Stagecoach, a Transport Scotland, az ADL, a Fusion Processing és az ESP Group együttműködésével valósul meg. A teszthez az  Edinburgh Napier Egyetem és a Nyugat-Angliai Egyetem is szakmai támogatást nyújt.

A városi forgalomban, – ahol csak lehet – az Envirók a taxik és az autóbuszok közlekedésére szánt buszsávban fognak haladni. A tervezett útvonal hossza 22 kilométer, melyet várakozások szerint 20 perc alatt teljesítenek. Ha beigazolódnak az elképzelések, akkor számítások szerint hetente akár 10 ezer fordulót is teljesíthetnek ezek az autóbuszok.

Forrás: Vezess

https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2018/12/02/onvezeto-buszflottat-fognak-kozuton-tesztelni/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936