Őrült offenzívába kezd a Volkswagen: 70 elektromos modellel jönnek

A német vállalat legfrissebb tervei arról szólnak, hogy a következő évtized végére legalább 70 különféle elektromos autójuk legyen. Ehhez egy hatalmas akkumulátorgyár építésébe is kezdenek.

Forrás: HVG

A bejelentések apropója éppen az volt, hogy a német konszern megállapodást írt alá a svéd Northvolt akkumulátorgyártóval arról, hogy közös vállalatot hoznak létre a németországi Salzgitterben. A gyár kapacitása a 2023-as indulást követően 16 GWh-ra lesz.

A jelenlegi felállás szerint a lítium-ion akkumulátorok gyártásának helyszíne az egyik kulcskérdés. Ez az alkatrész teszi ki jelenleg egy elektromos autó árának harmadát – írja a CNN a Wood Mackenzie tanácsadó cégre hivatkozva. Kína a gyártói kapacitások 70 százalékát uralja, míg az USA 12 százalékot, Európa messze lemaradva, jelenleg alig 3 százalékot ad hozzá a termeléshez.

A most létrejövő német–svéd vegyesvállalat 900 millió euró értékű és részben azt is jelenti, hogy a Volkswagen tulajdonrészt is vásárolt a svéd vállalatban.

Közölték azt is, hogy érkezik a Beetle-ből is egy elektromos változat, amelyet a márka eClassic sorozatába illesztenek majd, egy partnercég közreműködésével. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy az elmúlt héten debütált az első elektromos Porsche, a Taycan is, amelynek gyártása a mai napon, szeptember 9-én indult el.

Forrás: HVG

https://hvg.hu/cegauto/20190909_Orult_offenzivba_kezd_a_Volkswagen_70_elektromos_modellel_jonnek_ki

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936