Összefog a Lotus és a Williams

Egyelőre annyit mondtak hivatalosan, hogy a Lotus Cars és a Williams Advanced Engineering új hajtástechnikai megoldások közös fejlesztését tervezi. Ám a brit sajtó szerint ennél egyértelműen többről van szó: egy, az 1000 lóerős kategóriába tartozó sportkocsi lehet a közös munka végterméke.

Az utóbbi évek során a Williams, amely korábban a Formula-1 legsikeresebb csapatai közé tartozott, az Advanced Engineering részleg révén komoly jártasságot szerzett az elektromos hajtások fejlesztésében. Egyebek közt itt tervezték az akkumulátorokat a Formula-E autókhoz, de részt vettek a Jaguar C-X75 sportkocsi-tanulmány fejlesztésében, két éve pedig megmutatták az FW-EVX nevű villanyautó-alapot, amire szinte bármilyen elektromos hajtású autót fel lehetne építeni, minimális befektetéssel.

A Lotus ugyanakkor sportkocsigyártóként szeretne felzárkózni a konkurenciához, állítólag ezért fogtak össze a Williams-szel, az ugyanis már kifejlesztette azt a technológiát, amivel versenyképes elektromos sportkocsit hozhatnának létre.

Fotó: Williams Adnvanced

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/01/29/osszefog_a_lotus_es_a_williams/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936