Otthon épít új akkumulátorgyárat a Bosch

Üzemet létesít Németországban hibrid járművekben alkalmazott akkumulátorok gyártására a Bosch.

Forrás: Totalcar

A németországi Eisenach városban már gyártja kísérleti jelleggel a Bosch a hibrid autókban használt 48 voltos akkumulátorait, kereskedelmi tételekben azonban csak kínai üzemében készülnek ilyen akkumulátorok. Az eisenachi üzemben 2021-ben kezdi meg a Bosch a 48 voltos akkumulátorok gyártását. Az üzem 120 alkalmazottat foglalkoztat majd.

Az akkumulátorokhoz való cellaegységeket a kínai CATL szállítja a két cég között tavaly megkötött stratégiai együttműködési szerződés keretében. A CATL az Erfurter Kreuz ipari parkban létesít üzemet akkumulátor cellák gyártására, azaz hamarosan az akkumulátor-előállítás nagy része helyben, Németországban zajlik majd a Bosch-nál. A gyártás beindulásáig azonban Kínából szállítja az akkumulátorcellákat a CATL a Bosch számára.

A 48 voltos akkumulátorokra épülő elektromos hajtás a járművek benzinmotorjait támogatja és így az üzemanyagfogyasztás csökkentéséhez járul hozzá kis mértékben. A Bosch prognózisa szerint 2025-re a világszerte értékesített új autóknak 20 százaléka rendelkezik majd 48 voltos akkumulátor technológiával.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2020/03/01/kina_helyett_otthon_gyart_majd_akkumulatorokat_a_bosch/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936