Óvatos együttműködést köt a Renault, a Nissan és a Waymo

Az önvezetés felé vezető rázós úton eddig a Waymo talán a legrégebbi utas: még a Google jelvény alatt 2009-bne kezdték fejleszteni saját önvezető rendszerüket, az utóbbi évek során pedig igyekeztek több autógyártót is bevonni a munkába. Egy ideje együtt dolgoznak a Fiat-Chryslerrel és a Jaguar-Land Roverrel is, most pedig egy harmadik partnerrel állapodtak meg, a Renault-Nissannal.

Ez a megállapodás azonban nem olyan, mint a korábbiak. A Chrysler és a Jaguar autókat is szállított a Waymo-nak, és a közös munka leginkább Észak-Amerikában zajlik. A Renault és a Nissan viszont Franciaországban és Japánban ígér segítséget az önvezetés elterjesztésében, illetve a szükséges feltételek megteremtésében. Konkrét együttműködési lépéseket egyelőre nem közöltek, de úgy néz ki, egyelőre laza és kiforratlan kapcsolatról van szó.

Valószínű, hogy számos részletet tisztáznia kell még az új partnereknek, és ez nem csak a Waymo és a két autógyártó kapcsolatára igaz. Ebben a pillanatban a Renault és a Nissan egymáshoz való viszonya is bizonytalanságtól terhelt, és a nyilatkozatok alapján úgy néz ki, ez is visszafogta a közös tervek konkrét formába öntését.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/06/20/ovatos_egyuttmukodest_kot_a_renault_a_nissan_es_a_waymo/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936