Palkovics aláírt egy magyar–orosz paktumot

A Magyar Nemzet cikke szerint magyar részről Palkovics László innovációs miniszter által aláírt dokumentumban az áll, a két ország vasútvállalatai együtt mérik fel, miként tudnak együttműködni a magyarországi vasúti hálózat és szállítási lehetőségek jobb kihasználása érdekében. A cikk szerint egy közös vállalat létrehozásának a lehetőségét is megvizsgálják, hogy a keletről érkező áruk minél hatékonyabban, Magyarországon keresztül érjék el Nyugat-Európát.

A megállapodás szerint, a két ország közreműködik

  • a vasúti korszerűsítésben,
  • a digitalizációban, és a
  • kiberbiztonság megteremtésében.

Egy vasúti tesztpálya építése is tervben van, ahol önvezető járműveket próbálnának ki. Utóbbit azért tartják fontosnak, mert ilyen próbapálya ma még nincs Közép-Európában, egyelőre csupán tervek születtek egy csehországi tesztpályára.

Vasútfejlesztés vonalon most nagyon aktív a magyar kormány, egy hete derült ki, hogy vasúti logisztikai együttműködési megállapodást írt alá a MÁV-REC Kft. valamint a kínai Central European Trade and Logistics Cooperation Zone november 12-én Kínában, Magyarország pekingi nagykövetségén. A tervek szerint több partner bevonásával konzorciumot hoznak létre a MÁV-REC vezetésével, amelynek fő feladata, hogy összeköttetést alakítsanak ki Belső-Kína és Záhony között.

Forrás: HVG

https://hvg.hu/gazdasag/20191121_Palkovics_alairt_egy_magyar__orosz_paktumot_vasutfejlesztesrol

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936