Repülő autók 2024-re? A tech cég vezetője szerint kereskedelmi szempontból lehetséges

  • A repülő autók kereskedelmi forgalomba kerülhetnek 2024-ben, de a légiforgalom ilyen formájának kezelésére vonatkozó szabályok továbbra is aggodalomra adnak okot – mondta Hugh Martin, a Lacuna Technologies vezérigazgatója.
  • Vannak, akik megengedhetik majd maguknak a repülő autókat, de a legtöbben valószínűleg továbbra is elektromos vagy önvezető autóval közlekednek majd az utakon.

A repülő autók kereskedelmi forgalomba kerülhetnek 2024-ben, de az újfajta légi forgalom irányításának szabályozása aggodalomra ad okot egy technológiai vállalat vezérigazgatója szerint.

Hugh Martin, a Lacuna Technologies munkatársa, ami segíti a városokat a közlekedési politikák kialakításában, azt mondta, hogy van különbség aközt, hogy mikor lesznek képesek repülni az autók és mikor fognak biztonságosan és megbízhatóan navigálni a levegőben.

„Eltérhet a szakértők véleménye, de szerintem ez akár már 2024-re megvalósulhat,” mondta a CNBC-nek Martin.

Számos autógyártó cég fejleszt légi járműveket. Köztük a kínai elektromos autógyártó, az Xpeng és a Fiat Chrysler is.

Néhányan megengedhetik majd maguknak a repülő autókat, de valószínűleg a legtöbben az utakon fognak közlekedni elektromos vagy önvezető autókkal. Azok a járművek, amelyeknek nem kell felemelkedniük a földről, biztonságosabbak lehetnek, és több utast tudnak majd szállítani, Martin szerint.

A városok egyre jobban aggódnak amiatt, hogy a jövőben hogyan tudják kezelni a repülő autók forgalmát – tette hozzá.

A szabályoknak tartalmazniuk kell, hogy a járművek hol szállhatnak fel, hol szállhatnak le, vagy hol haladhatnak, repülhetnek-e bármikor, vagy csak a kijelölt órákban, és milyen távolságra kell lenniük egymástól.

„Ezt sok időbe telik még kitalálni” – mondta.

Elmondta, hogy az Egyesült Államokban a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal és a NASA drón- és légi taxi-szolgáltatókkal együttműködve mérlegeli, milyen lesz a légi forgalom a jövőben.

„Ahelyett, hogy nagyvárosonként egy repülőtér lenne, több ezer repülőtér lesz szétszórva a városokban” – tette hozzá.

Forrás: NBC Chicago

https://www.nbcchicago.com/news/business/money-report/flying-cars-in-2024-this-tech-ceo-says-its-commercially-possible/2618819/?_osource=SocialFlowTwt_CHBrand  

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936