Robotos bolti kiszállítási teszt Cambridgeshire-ben

Újabb szupermarketes szállítórobotok kerülnek az utcára egy teszt keretében egy cambridgeshire-i faluban. A megyei tanács és a Starship Technologies szállítási partnerséget kötött a Co-oppal, amelynek keretében Cambourne-ban 5000 otthon 12 000 lakója fogja robotok segítségével megkapni a rendelt árukat.

A projekt része a tanács környezetvédelmi politikájának, amelynek célja a rövid autós utak csökkentése és a levegő minőségének javítása.

A robotok mögött álló cég azt mondta, hogy egy átlagos szállítási út során annyi energiát használtak fel, mint amennyi egy vízforralónak egy csésze víz felforralásához szükséges.

A robotok már korábban is működtek Northamptonban és Milton Keynesben.

A cambridgeshire-i teszt során a Mosquito Road-on lakók rendelhetnek a Co-op-tól, amit azután robotokkal kapnak meg.

A projekt sikere esetén a Starship jelezte azon szándékát, hogy az egész megyében terjeszkedjen, és több beszállítót vegyen igénybe – közölte a tanács.

Alex Beckett, a tanács autópálya- és közlekedési bizottságának elnöke szerint a vállalkozás „lehetséges, hogy több ezer lakos életét könnyíti meg, miközben csökkenti a torlódásokat is”.

A Starship elmondása szerint robotjait nulla szén-dioxid-kibocsátású elektromosság hajtja, és „fejlett autonóm eszközök”, amelyek sofőr nélkül szállítanak tárgyakat rövid távolságokra.

A robotok könnyűek, és emberi sétatempóban tudnak haladni – 6 km/h-nál nem gyorsabban.

Szenzorok, mesterséges intelligencia és gépi tanulás kombinációját használják a járdákon való haladáshoz és az akadályok körüli navigáláshoz, míg a számítógépes látás alapú navigáció segítségével 2-3 cm pontossággal feltérképezik környezetüket.

Andrew Curtis, a Starship Technologies brit műveleti menedzsere elmondta, hogy „rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott a szolgáltatás Milton Keynes-ben és Northamptonban a felhasználóktól, és reméli, hogy „kibővíthetik ennek a kezdeti projektnek a hatókörét”.

Forrás: BBC

https://www.bbc.com/news/uk-england-cambridgeshire-61471989

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936