Se az i8, se az i3 nem kap utódot

Az i8-at már eltemettük, de annak elkaszálásánál meglepőbbet jelentettek be a BMW-nél: első villanyautójuk, a 2013-ban jött i3 sem kap utódot, ha kifut az első generáció.

Forrás: Totalcar

Pont két hónapja annak, hogy egy hosszabb hírben – az insideevs.com nyomán – levezettük, miért lenne értelmetlen jelen formájában továbbvinni az i3-at. Az alumínium alvázra és a szénszálas az utas kabinra gondoltunk akkor leginkább, ami feleslegesen drágítja túl a modellt, és ami hat éve még jó húzás volt, de amit egyre kevésbé bír el egy kisautó árban a felnépesedett villanyautós mezőnyben. Szóval a kérdés eddig az volt, hogy szolidabb lesz-e a következő i3 vagy, hogy lesz-e egyáltalán. Most eldőlt, hogy nem lesz.

Pieter Nota, a BMW igazgatótanácsának ügyfélkapcsolatokért felelős vezetője árulta el a Financial Times-nak, hogy nincs tervben a kis villanyos következő generációja, azaz valamikor 2020 után utód nélkül szűnik majd meg. Nem arról van szó, hogy a BMW-nek elment a kedve a villanyautózástól, épp ellenkezőleg. Már nincs szükség egy ilyen kínálattól eltartott modellre ahhoz, hogy jelen legyenek a kategóriában. A jövőben inkább szélesebb körben használják az elektromos hajtásláncukat, ami várhatóan a legtöbb modelljükbe bekerül a húszas évek elején.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/09/19/se_az_i8_se_az_i3_nem_kap_utodot/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936