Szigorú 5G tesztelésre van szükség, mielőtt a vezető nélküli autókban alkalmazzák

Az autonóm járművek nagymértékben támaszkodnak a következő generációs hálózatokra. A szupergyors mobil lefedettség mindenféle sok lehetőséget nyit meg az okos városok fejlődéséhez.

  • Az 5G által valós idejű összeköttetés jöhet létre, amely a teljes közúti hálózatot irányításában segít a forgalom mennyiségére válaszolva, azonnal frissíti az autonóm járművek információs rendszerét, hogy hol történt baleset, és még sok egyéb területen hasznos lehet.
  • Az 5G fejlesztés jelenleg főként a teljesítményre fókuszál, a technológia várhatóan képes lesz rendkívül gyors adatszolgáltatást nyújtani. Egyes becslések szerint eléri a 10-50 Gbps sebességet, szemben a mai átlagos 4G-os letöltési sebességével, 15 Mbit/s.
  • Az egy milliszekundum alatti érzékelés és cselekvés például alapkövetelmény az autonóm járműveknél, gyorsabban kell reagálniuk, mint egy ember, annak érdekében, hogy biztonságosak legyenek.
  • Az Egyesült Királyság jó helyzetben van az 5G-re való váltással kapcsolatban. A 4G viszonylag rövid ideig elérte a piaci penetráció magas százalékát.
  • A bevezetés előtt az 5G pontos és objektív tesztelésére van szükség, amelyről egy független szervezet fog gondoskodni. Az így nyert adatok a kormány számára is elengedhetetlenek, referenciaértékekre van szükség, amelyek alapján a jövőben megalapozott döntéseket hozhatnak, szabályozásokat vezethetnek be.

Forrás: techradar

https://www.techradar.com/news/we-need-rigorous-5g-testing-before-we-get-in-the-driverless-car

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936