Szingapúrban mutatkozott be a Mobilitási Platform

Több mint 80 ország 300 kiállítója vett részt a rendezvényen

Téma: a digitalizáció, az 5G hálózat hatása a közlekedésben, a kiberfenyegetettség

Magyar Közút – Szingapúri Közlekedési Hatóság megbeszélések voltak 

Jelentős magyar vállalati részvétel mellett zajlott 2019. október 21-25 között a Szingapúrban először megrendezésre került 26. Intelligens Közlekedési Rendszerek Világkongresszusa (ITS World Congress). Magyar vállalati részről jelen voltak: Commsignia és NNG (önvezető járműkommunikációs technológia), iCell (e-útdíjfizetés), a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Magyar Közút Zrt. A magyar vállalatok a Mobilitás Platform tagjaiként több szakmai megbeszélést is lefolytattak, amelyek jól illeszkednek a korábbi magas szintű ITM látogatások utókövetéséhez, kiemelten az okosváros és autonóm közlekedési technológiák bevezetése terén.

A rendezvényen több mint 80 ország, megközelítőleg 300 kiállítója mutatta be technikai demonstrációval egybekötve a legújabb közlekedés-technológiai kutatásokat, rendszerfejlesztéseket. KHAW Boon Wan szingapúri közlekedési miniszter megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy az intelligens közlekedési rendszerek folyamatos fejlesztése nemcsak gazdasági és versenyképességi szempontból, hanem politikailag is lényeges kérdés, utalva Szingapúr gyors, biztonságos, megbízható és megfizethető tömegközlekedési rendszerére. Az öt napos rendezvény tematikai fókuszában a digitalizáció és 5G hálózat bevezetésének közlekedésre, mobilitásra és logisztikára gyakorolt hatásai álltak, emellett hangsúlyos figyelmet kapott a kiberfenyegetettség elhárítása és az önvezető járműtechnológiák térnyerése is.

Az ITS kiállításon résztvevő magyar cégek a magyar Mobilitás Platform tagjai, részvételük jól illeszkedett a korábbi magas szintű ITM látogatások során megkezdett együttműködés kialakításához, elsődlegesen a vegyes és autonóm közlekedési rendszerek, technológiák közúti forgalomba helyezése területein.

A megbeszéléseken ismertették hazánk járműipari szerepvállalását a globális értékláncokban, valamint  bemutatták a Zalaegerszeg mellett épülő tesztpálya projekt fejlesztési fázisait.

S.G.  

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936