Szupersofőrré tesz az önvezető Toyota

Manapság nemigen létezik olyan autógyártó, amely ne fejlesztene valamiféle önvezető rendszert. A Toyota sem kivétel: az idei CES-en egy olyan Lexus prototípust állítanak ki, amely vezetést segítő, és teljesen önvezető programot is magában hordoz.

A Lexus LS-en alapuló jármű elsősorban a beleépített érzékelők miatt néz ki másként, mint szériagyártású rokonai. A tetőre nagyméretű szenzorblokk került, ebbe kerül a nyolc lézeres letapogató, a kamerák, hőkamerák és radarérzékelők nagyobb része. Ezen felül azonban az oldalsó tükrök előtt és a lökhárítókban is elhelyeztek jó néhány szenzort.

Arról, hogy a rengeteg érzékelő ne tegye tönkre teljesen az összképet, a Toyota kaliforniai formatervező stúdiója, a CALTY gondoskodott, míg a műszaki tartalom a Toyota Research Institute munkája. A gyártó azt azért fontosnak tartotta kiemelni, hogy nem azért választották a Lexus LS-t a P4 jelzésű kutatási prototípus számára, mert az önvezetést a drága autók kiváltságának szánnák, egyszerűen ebben a modellben van meg együtt az elérhető legjobb futómű és a legfejlettebb kormányberendezés.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/01/04/supersoforre_tesz_az_onvezeto_toyota/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936