Technológiai cégek a reflektorfényben a Sanghaji autókiállításon

Az idei Shanghai autó show-n, ami eddig a globális autógyártók terepe volt, most az olyan technológiai vállalatok kerülnek a reflektorfénybe, mint a Huawei és a Baidu.

A világ első Huawei operációs rendszerrel, chipekkel és autonóm vezetési lehetőséggel felszerelt járműve is ezen a rendezvényen mutatkozik be. A Huawei Inside elnevezésű modell a BAIC Arcfox brandjével együttműködésben készült és idén jelenik majd meg.

Forrás: China Daily

Az autó show előtt két nappal rendezett eseményen egy videóban bemutatásra került, ahogyan az autó vezető nélkül képes önmagát navigálni a városi forgalomban.

Wang Jun, a Huawei intelligens jármű üzletágának vezetője elmondta, hogy a jármű a technológiai vállalat online és valódi áruházaiban is elérhető lehet majd.

Egy másik Huawei modell ennél hamarabb az utakra kerül. A sportautó Huawei elektromos vezető rendszerrel, információs és szórakoztató, valamint audio rendszerrel lesz felszerelve, és májusban érkezik.

A Baidu autonóm vezetési egysége, az Apollo is részt vesz az autó show-n mint független kiállító, és intelligens vezetési megoldásai a fő érdekességek között vannak. A vállalat közölte, hogy az Apollo-t ez év második felében minden hónapban legalább egy sorozatgyártású autómodellbe telepítik. A technológiai óriás célja, hogy az Apollo megoldásait a következő 3-5 évben legalább 1 millió járműbe beszereljék.
„Az Apollo továbbra is növeli befektetéseit az olyan területeken, mint az autonóm vezetés és az autó intelligencia” – mondta Li Zhenyu, a Baidu vezető vállalati alelnöke.

A Drone óriás DJI a rendezvényen bemutatja autonóm vezetési megoldásait is. A Baojun, egy helyi kínai márka, az egyik első autógyártó, amely átvette szoftverét és érzékelőit, és az első modell a tervek szerint még ebben az évben legördül a futószalagról. A DJI képviselője elmondta, hogy a vállalat körülbelül öt éve kezdett el kutatási és fejlesztési erőfeszítéseket tenni az intelligens járműfunkciók terén.

Forrás: China Daily

http://global.chinadaily.com.cn/a/202104/20/WS607e271fa31024ad0bab6957.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936