Több belső égésű motort már nem fejleszt a Mercedes

A húszas évek már nem első sorban a benzin- és a dízelmotorokról szólnak majd, így a Mercedes és anyacége, a Daimler nem kezd új belső égésű motor fejlesztésébe. A jelenlegi kínálatot még tökéletesítgetik majd, de a nulláról már nem építenek több ilyet.

Markus Schaefer fejlesztési vezető nyilatkozott az Auto Motor und Sportnak, ahol vázolta, hogy a jövő náluk is a villanyé, ennek szellemében pedig az új hajtáslánc-fejlesztéseik már erről az irányról szólnak majd. Az utolsó új fejlesztésű hagyományos motorját így már bemutatta a cégcsoport, például az új hathengeresét, amit az E és S osztályok is kapnak. Ezek az új motorok még hosszú évekig a kínálatban maradnak, reszelgetik is majd őket legjobb tudásuk szerint, de teljesen új benzin- vagy dízelmotorba jelen állás szerint már nem kezdenek.

Forrás: Totalcar

A Daimlernél nem újdonság a villanyra fókuszálás. Már egy ideje mondogatják, hogy 2022-re minden Mercedes elérhető lesz részben vagy teljesen elektromos hajtással, a Smart meg ugye deklaráltan villanymárka lesz.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/09/20/tobb_belso_egesu_motort_mar_nem_fejleszt_a_mercedes/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936