Új díjazás és app a MOL Plugee töltőin

Plugee néven új mobiltelefonos alkalmazást vezetett be a MOL, saját villanytöltőinek használatára. Az app számos funkciója mellett, teljesítmény- és percalapú fizetési lehetőséget is kínál.

Forrás: Totalcar

Évek óta várható volt, hogy a MOL saját alkalmazást fog bevezetni villanyautó-töltőinek használatához. A változás egyáltalán nem meglepő, hiszen rengeteg szolgáltató töltőjének (pl: Mobiliti, e-Mobi, E.On, ELMŰ) kezeléséhez egyedi szoftvert kell letölteni a telefonunkra. Ráadásul a MOL fix árszabású szolgáltatása eddig kedvezőbb árú volt a konkurenciánál, hiszen az AC-töltő használata alkalmanként 1990 forintba került, a DC-é pedig 2990-be, így a drágább, kombinált kWh- és percalapú elszámolás bevezetése sem váratlan.

A kombinált díjazás mellett a régi, fix díjazás is megmarad, viszont esetenként nőnek a tarifái, illetve változnak a használati feltételek, a régi módszer követői különböző kilowattóra-alapú kártyákat vásárolhatnak a benzinkutakon. Az AC-oszlop használatához 10 kWh-s kártyát kínálnak majd 1090 forintért, a DC-oszlopokhoz, illetve az ultragyors töltőkhöz 20, vagy 40 kWh-s kártyát árusítanak, ez utóbbi 6360 forintba kerül, az előbbi pedig 3180-ba. A fixdíjas töltési lehetőséghez nem tartozik a fentebb említett, fél órán túli kiegészítődíj. Az egyértelműen látszik, hogy a töltési lehetőségek átalakításával, illetve a szolgáltatás árának emelésével az a cél, hogy minél többen térjenek át a mobilos applikációra.

Forrás: Totalcar

Az első Plugee-töltőt 2012-ben telepítette itthon a MOL, jelenleg harminchét üzemel belőle országszerte, melyek közül csak egy ultragyors, ez a 75 kilowattos oszlop egyébként Budapesten, a Nagyszőlős utcában található. A NEXT-E projekt keretében még további öt 150 kW-os ultratöltő, és tizenhét villámtöltő telepítése is tervben van, így várhatóan Plugee töltő lesz az országban, év végére.

Az alkalmazás használói arról is értesülhetnek, hogy mely oszlopok elérhetőek, illetve különböző akciókról szóló információkat is kapnak. A Plugeeval érkező legfontosabb változás mégsem ez, hanem, hogy rajta keresztül olcsóbban lehet villanyautót és konnektoros hibridet tölteni, mint a fixdíjas kártyákkal, de ez annak köszönhető, hogy utóbbi drágább, tekintettel a személyes kiszolgálásra. Az új díjazással érdemes lesz összehasonlítani a MOL árait a versenytársakéval, ha a legolcsóbb lehetőséget keressük és nem akarunk azonnal tölteni.

Tóth-Fekete Róbert – a MOL-csoport Alternative Fuels területének vezetője -hozzátette, hogy válság ide vagy oda, az e-mobilitás töretlenül fejlődik, az elektromos autók pedig egyre népszerűbbek. Mindezen trendek tükrében különösen fontosnak tartják, hogy a MOL megtalálja a helyét ebben a fejlődési folyamatban, mi több a CEE régióban vezető e-mobilitás szolgáltatóvá szeretnének előlépni. Ennek a célnak az elérésében fontos lépés az applikáció bevezetése és a 6 országos töltőtelepítési program idei évi megvalósítása. Emellett dolgoznak a következő időszak fejlesztési tervein, különös tekintettel a zöld energia hasznosítására, az okos töltési megoldásokra, roamingra, vagy épp vállalati e-mobilitás megoldásaikra. Sőt, a terjeszkedés is napirendben van, a közeljövőben Szerbiában is fog további e-töltőket telepíteni a MOL.

Forrás: Totalacar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2020/07/01/matol_alkalmazassal_es_uj_dijazassal_hasznalhatok_a_mol_plugee_toltok/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936