Új robotaxi szolgáltatás indul Németországban

Az autók sosem voltak okosabbak: a modern járművek a másodperc törtrésze alatt hoznak olyan döntéseket, amelyek egy átlagos embernek sokkal tovább tartanának, így potenciálisan életeket mentenek. Ez a gondolat sok autógyártót arra késztetett, hogy fejlessze autonóm vezetési technológiáját, és bár a Tesla már előállt olyan autókkal, mint a 3-as és S Modell, az igazi autonóm vezetés még a fejlesztési fázisban van.

Az autonóm járműveket szorgalmazó iparágak egyike a taxiipar. Az olyan társaságok, mint a Lyft kiengedték az önvezető taxikat az amerikai utakra és olyan jelentős cégek, mint a Hyundai is beléptek az önvezető taxi versenybe az utóbbi hónapokban. A legújabb vállalatok ezen a téren az Intel leányvállalata, a Mobileye, és a Sixt, a nemzetközi mobilitási szolgáltatásokat nyújtó németországi székhelyű cég, amely leginkább autókölcsönző szolgáltatásairól ismert.

A nemrégiben megtartott IAA Mobility rendezvényen (más néven a müncheni autószalonon) az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger és a Sixt SE társ-vezérigazgatója, Alexander Sixt bejelentették, hogy egyesítik erőiket egy vezető nélküli robotaxi szolgáltatás létrehozása érdekében Münchenben 2022-től.

A Sixt szerint az új taxi szolgáltatás kezdetben a Mobileye teljesen integrált önvezető rendszerét, a Mobileye Drive néven ismert kínai Nio ES8 SUV flottáját használja majd. A bejelentés egy Németországban nemrégiben hatályba lépett autonóm járműtörvényt követett, amely lehetővé teszi a vezető nélküli járművek használatát a német utakon.

„Németország globális vezető szerepet töltött be az autonóm mobilitás jövője felé azáltal, hogy felgyorsította az alapvető AV jogszabályok elfogadását. Az új törvény nélkül nem lennénk képesek arra, hogy jövőre megkezdhessük a robotaxi műveleteket Münchenben” – mondta Gelsinger.

Az utasok egy külön Sixt alkalmazással, vagy a Moovit alkalmazással rendelhetnek taxit, és a szolgáltatás a Sixt mindenre kiterjedő ONE mobilitási platformjába is bekerül, amely egyesíti az utazás-rendelést, az autókölcsönzést, az autómegosztást és az autó-előfizetést.

„Ez a stratégiai együttműködés a következő lépés az integrált mobilitási platformunk ONE kibővítésében, és aláhúzza vállalatunk fejlődését, hogy az iparág vezető innovatív és digitális prémium mobilitási szolgáltatója lehessen. Örömünkre szolgál, hogy kihasználhatjuk a Mobileye kiemelkedő technológiai vezető szerepét, hogy vezető nélküli mobilitást biztosítsunk az ügyfeleknek Németországban és azon túl ” – zárta szavait Alexander Sixt.

Forrás: Carbuzz

https://carbuzz.com/news/new-robotaxi-service-coming-to-germany

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936