Új sebességi rekordot állított fel az elektromos Corvette

A villanymotorosra átépített, méregdrága Corvette jelenleg a leggyorsabb utcai elektromos autónak számít, és már most is a saját rekordján javított.

Már korábban is hallatott magáról a Genovation Cars, amely jelenleg a GXE nevű villanymotoros Corvette C7 átépítését tökéletesíti. A kezdeti ígéretekben szereplő 600 lóerős hajtás mostanra 800 lóerő körül teljesít, ami elég ahhoz, hogy a legnagyobb végsebességű utcai villanyautóvá tegye a Genovation modelljét. Jelenleg még a hajtáslánc tökéletesítése folyik, amely a motoron kívül megegyezik a Corvette-ével, így a váltót is meghagyták benne. Ez teszi lehetővé az elektromos járműveknél megszokottnál sokkal nagyobb végsebesség elérését: korábban már túllépték a járművel a 338 km/h-t, most pedig arról érkezett híradás, hogy 340,86 km/h-ra javították az elektromos utcai autók sebességi világrekordját. Ráadásul azt mondják, ez még csak köztes állapot: a cél a 220 mérföld óránként, azaz 354 km/h, amit azonban már csak 2020-ban próbálnak meg elérni.

Az egyelőre nem egyértelmű, hogy ez a tény önmagában elég lesz-e az üzleti modell megalapozásához, hiszen a Genovation a 60 ezer dollár alatt induló Corvette-et igyekszik villanymotorosra alakítva 750 ezer dollárért elsütni. Ez pedig még úgy sem tűnik rossz üzletnek, hogy csupán 75 autót terveznek elkészíteni. Ugyanakkor nem árt sietni, ha a sebességrekordra építenének, hiszen készül néhány potenciálisan sokkal gyorsabb elektromos sportkocsi: a Tesla például azt ígérte, hogy 250 mph, azaz 402 km/h felett lesz a következő Roadster, amely 2020-ban elvileg meg is érkezhet.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/12/19/uj_sebessegi_rekordot_allitott_fel_az_elektromos_corvette/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936