Új-Zélandon a világ első elektromos autó szigetét tervezik létrehozni

A szén-dioxid kibocsátás csökkentése érdekében az Electric Zealand Waiheke nevű új-zélandi érdekképviseleti csoport arra törekszik, hogy a Waiheke-szigeten 2030-ra a világon elsőként és teljes mértékben minden elektromos járművek segítségével működjön, és kizárólag ilyen járművekkel közlekedjenek.

  • A Hauraki-öbölben, Auckland közelében található Waiheke-sziget egy 92 négyzetkilométeres terület. A Waiheke Electric Island elnöke, Max Parkin elmondta: „A szigeten legfeljebb 40-50 kilométert lehet megtenni, ezért ideális a kisebb elektromos járművek számára, ezek jelenlétét szeretnénk erősíteni.”
  • A Waiheke-szigeten található 7000 gépjármű csak egy százaléka elektromos jelenleg. A sziget az Aucklandból érkező villamos energiára támaszkodik; a kapott mennyiség azonban nem megfelelő.A helyiek évente szignifikánsan kevesebbet keresnek, mint a kiwi honfitársaik, és az új elektromos járművek beszerzése nem olcsó. Töltési pontokat is ki kell alakítani, mert otthon ezt nehezen oldanák meg. Mindenképpen az önkormányzat segítségére lesz szüksége a lakosoknak. Ami motiválhatja őket a váltásra, hogy jelenleg a szigeten található benzin a legdrágábbegész Új-Zélandon.

Forrás: Getaway

https://www.getaway.co.za/environment/new-zealands-plans-for-electric-vehicle-island-a-world-first/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936