Újabb Tesla ütközött egy rendőrautónak

A baleset nem is történhetett volna rosszabbkor, mivel az NHTSA vizsgálata az Autopilot ütközéseivel kapcsolatban már folyamatban van.

A legutóbbi eset pár napja történt, amikor egy Tesla egy floridai Highway Patrol (FHP) járműnek ütközött, amely éppen segítségnyújtás céljából állt az út szélén. Az esemény néhány nappal azután történt, hogy a Nemzeti Közúti Közlekedési Biztonsági Hivatal (NHTSA) széles körű vizsgálatot hirdetett az ügyben.

Az FHP nyilatkozatai és a helyi hírek szerint a 2019 -es Tesla 3-as Modell a 4 -es számú államközi úton haladt Orlando közelében, bekapcsolva az Autopilot funkciót (annak alapján, amit a sofőr mondott a helyszínen tartózkodó rendőröknek), amikor nekiütközött az FHP Dodge Charger -nek és a működésképtelen Mercedes Benz GLK-nak is.

Egy FHP tweet megjegyezte, „Trooper épp az autó mellett állt, nagy szerencséje van, hogy nem ütötték el.” A beszámolók szerint senki sem sérült meg az ütközésben. A vizsgálat még folyamatban van, és nincs hivatalos bejelentés arról, hogy az Autopilot rendszer hozzájárult-e vagy közvetlen oka volt-e az incidensnek.

Ennek ellenére az eset nem is jöhetett volna rosszabbkor a Teslának. Az NHTSA folyamatban lévő vizsgálata feltárja az Autopilot-hoz kapcsolódó baleseteket, amelyek az utóbbi időben állítólag legalább egy halálesetért és tizenhét sérülésért felelősek.

Az NHTSA közleménye szerint: „Az előzetes értékelés tényfeltárással indul, és lehetővé teszi további információk és adatok gyűjtését – ebben az esetben a Tesla Autopilot-ról”. Az ügynökség hozzáteszi: „Ez a vizsgálat konkrétan a 2018 óta történt 11 különböző balesetre irányul, amelyekben különböző Tesla modellek ütköztek korábbi balesetek helyszínén, ahol elsősegélynyújtás folyt, köztük voltak olyanok is, amikor közvetlenül az elsősegélynyújtók járműveibe csapódtak.”

A Tesla nehézségeit tovább növeli két demokrata szenátor – a Connecticut állambeli Richard Blumental és a Massachusetts állambeli Ed Markey – közelmúltbeli bejelentése, amelyben felkérik az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságát, hogy vizsgálja meg a vállalat „potenciálisan megtévesztő és tisztességtelen gyakorlatát a Tesla reklámozásában és marketingjében” az Autopilot-tal és a Teljes Önvezetési (FSD) rendszerrel kapcsolatban.

„A Tesla túlbecsüli, nagymértékben és hamisan túlbecsüli Autopilot rendszerének képességeit” – jegyzi meg Blumental egy televíziós interjúban.

A Tesla egyszeri 10 ezer dolláros díjat vagy 199 dolláros havi előfizetést számít fel az FSD aktiválásához a jogosult járművekben. A már megszűnt Enhanced Autopilot-tal rendelkező Teslák tulajdonosai havi 99 dollárért kaphatják meg az FSD-t.

Forrás: Hot Cars

https://www.hotcars.com/bad-timing-another-tesla-hits-police-car-as-feds-launch-probe-into-similar-crashes/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936