Vajon az Y generáció használja-e majd az önvezető autókat?

Függetlenül attól, hogy az autonóm járművek már a sarkon vannak vagy még évekre, az tény, hogy közeledik az idő, amikor megjelennek az életünkben. A Seattle-hez hasonló városok körül drámaian megváltozik majd a közlekedés dinamikája a jövő generációi számára, az Y generációtól (a ’80-as, ’90-es években születettek) kezdve. De fogja-e használni ezeket a járműveket az átlagos Y generációs? Egy kerekasztal beszélgetésen (Saul Spady) az alábbi vélemények fogalmazódtak meg.

Forrás: Leon Neal/Getty Images

Az egyik beszélgetőpartner nem szívesen adná az irányítást egy automatizált járműnek, nagyon kényelmetlenül érezné magát. Más vélemény is megfogalmazódott az egyik vendégtől: noha az emberek számára nehéz lépés lehet, de szerinte az előnyök megkérdőjelezhetetlenek – kevesebb közlekedési haláleset, torlódás és hatékonyabb utazási idő.

Néhány szakértő azt jósolja, hogy az autonóm jármű korszak 2030-ig beköszönt, amikor majd a legtöbb autó tulajdonosa megválik járművétől és inkább az Uberhez és Lyfthez hasonló szolgáltatásokat fog használni, önvezető autókkal. Mások szerint az önjáró teherautók és kamionok bevezetésére kerül először sor 2030, 2040 körül.

Forrás: My Northwest

https://mynorthwest.com/1451876/millennial-round-table-driverless-cars/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936