Valódi melót kapott a Volvo önvezető nyerges vontatója

A svéd gyártó a DFDS komphajózási és logisztikai céggel kötött szerződést, így a Vera konténereket szállíthat élesben egy göteborgi logisztikai központból a kikötői terminálhoz. A teljesen automatizált járművet egy szakember kezeli egy irányítóállomásból és az ő felelőssége, hogy a szállítmányok épségben célba jussanak.

A Volvo Trucks később szeretné a jelenleg egyetlenegy kamionból álló flottát tovább bővíteni, hogy bebizonyosodjon, mennyire hatékonyan végezhetők el a szállítási folyamatok teljesen automatizált flottákkal. A cél a hatékony, rugalmas és fenntartható áruáramlás megvalósítása.

A svéd cég 2018-ban mutatta be az első elektromos, hálózatba kapcsolt és önvezető megoldását, amelyet kifejezetten a logisztikai központokban, gyárakban és kikötőkben végzett, ismétlődő fuvarfeladatok kiszolgálására terveztek. A jármű a Volvo FL hajtásláncát kapta meg, ezért 130 kW-os elektromotorral és 300 kWh teljesítményű akkumulátorcsomaggal rendelkezik. Hatótávja legfeljebb 300 kilométer lehet és egyenáramú gyorstöltővel két óra alatt, míg váltóáramú töltővel 10 óra alatt tölthető fel energiatároló csomagja.

Fotó: Volvo trucks

Forrás: Vezess

https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2019/06/13/valodi-melot-kapott-a-volvo-onvezeto-nyerges-vontatoja/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936