Valódi sportkocsi a BMW M részlegétől

A konkurensek döntései, és az iparág átalakulása is arra mutat, hogy szükség volna valamire, ami túlmutat a BMW megszokásain. A szomszédban az AMG például nem csak terepjárókat tuningol, de saját modellválasztékot épít – míg a BMW M részlege mostanában leginkább sportcsomagokat árul szedánokhoz és kombikhoz. Eközben az i modellek is kezdenek már idősödni, és a BMW egy ideje nemigen költött újabb környezetbarát autókra. A Vision M Next Concept nevű autó mindezekre a kihívásokra jelenthet egyfajta választ.

Érdekes, hogy bár egyértelműen az elektromos autók felé mutat ma minden, a BMW-nél mégis egy, az i8-aséra emlékeztető hibrid rendszert állítottak össze a látványos tanulmányautó számára. Ebben egy kicsit komolyabb a benzinmotor, mint az i8-asban, három helyett négyhengeres, ami arra enged következtetni, hogy legalább 2 literes. A teljesítményét külön nem árulták el, de szinte biztos, hogy jócskán 300 lóerő felett hoztak ki belőle, a villanymotorokkal együtt pedig kereken 600 lóerő jön a rendszerből. A gyáriak szerint a gyorsulás százra kereken 3 másodperc alatt megy, a végsebesség pedig 300 km/h. Ez utóbbit alighanem segítség nélkül is fedezheti a benzinmotor, a hajtás elektromos része pedig a Boost+ nevű funkcióval adhatja hozzá a teljesítményhez a magáét, ha a sofőr szükségesnek érzi.

Egyelőre megjósolhatatlan, hogy a BMW-nek ebből a tanulmányából mennyi jut majd el a sorozatgyártásig – simán lehet, hogy ilyen lesz az i8 utódja, de az is, hogy csak néhány apróságot láthatunk majd viszont későbbi BMW modelleken. Az viszont biztos, hogy a Vision M Next Concept az őszi Frankfurti Autószalonon élőben is jelen lesz.

Fotó: BMW

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/06/25/valodi_sportkocsi_a_bmw_m_reszlegetol/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936