Vázlatokon a repülő Porsche

A hónap elején nyilvánosságra hozott amerikai szabadalmi leírásból származó rajzokon egy kifejezetten érdekes jármű látható: egy apró, csupaszárny-elrendezésű repülő eszköz, csőlégcsavarokkal.

Forrás: TRO

A négy propellerből kettő elfordítható, így az eszköz vízszintes haladását is biztosítaná, kettő pedig csak az emelésben segít fel- és leszállás közben. Ehhez hasonló járművet ekkora méretben még nem láttunk repülni, de nem lehetetlen, hogy némi fejlesztés után használható közlekedési eszköz válna belőle.

Forrás: TRO

Az eddigi találgatások alapján valahonnan innen indul a Boeing és a Porsche közös légitaxi projektje, amelyet még tavaly jelentettek be. Ez a Hyundai és a Uber tanulmányához hasonlóan automatikusan szállítana utasokat városon belül, de a konkrét repülőeszközről most láthatunk először jellegrajzot. A Porsche-Boeing tervezet egyébként a Hyundai-hoz hasonlóan elektromos hajtás köré épülne, így itt is viszonylag korlátozott hatótávra lehet számítani.

Forrás: TRO

Az utóbbi években több hasonló kezdeményezéssel is találkozhattunk, de ezek nagyjából ugyanott tartanak: nagyszerű ígéretekkel igyekeznek felkelteni az érdeklődést, ám működő szolgáltatást még senki nem indított. Az óvatosság egyébként nem meglepő: egy ilyen légitaxi zsúfolt városok felett működhetne a legjobban, ám ilyen környezetben a legkisebb hiba is tömegszerencsétlenséghez vezethet. Ez pedig hosszas, akár évtizedekig húzódó fejlesztést jelent, mielőtt az első fizető utasok a levegőbe emelkedhetnek.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2020/01/14/vazlatokon_a_repulo_porsche/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936