Veszélyes lehet az e-rollerek beengedése a járművek és a gyalogosok közé

Egy nemrég megjelent riport szerint az Egyesült Királyság kormánya az elektromos rollerek legalizálását tervezi, melynek következő lépéseként a Minisztérium konzultációt tart majd az e-rollerek szabályozásának és biztonságának kérdéseiről.

A javaslat szerint az elektromos rollereket kerékpárként kezelik majd, így engedélyezett lesz a közlekedésük az utakon és a kerékpár sávokban. A konzultációt követően számos városban próba időszakot terveznek tartani.

Az IAM RoadSmart közlekedésbiztonsági szervezet szerint azonban a rollerekkel a közutakon való közlekedés a nagyobb és gyorsabb járművek között kifejezetten veszélyes. Az újfajta közlekedési eszközöknek saját, csak általuk használt utakra van szükség a biztonságos közlekedéshez. A gyalogosokkal való közös útfelület használata is komoly kockázatot rejt magában. Csakúgy, mint a kerékpárosok esetében a saját, külön használatú utakban látják erre a megoldást.

Emellett nagy szükség van a megfelelő képzésre, a védőfelszerelésekről való információnyújtásra és az elektromos rollerek jogi helyzetének tisztázására.

Forrás: Road Safety

https://roadsafetygb.org.uk/news/mixing-e-scooters-with-vehicles-and-pedestrians-a-dangerous-cocktail/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936