Vidéki közlekedésbiztonsági kihívás Amerikában

A vidéki utakon történő közlekedés az amerikai forgalom kevesebb, mint felét teszi ki, a halálozások 53 százaléka mégis ezeken az utakon történik.

  • A probléma megoldására Minnesota és Wyoming államokban 15.000 dollár készpénz díjazású közlekedésbiztonsági kihívást hirdettek olyan 18 éven felüli amerikai állampolgárok részére, akik nyitottak a technológia által vezérelt biztonsági megoldásokra.
  • Három olyan tényező van, amelyek különösen veszélyessé teszik a vidéki utakat: az éles kanyarok, az utak melletti talaj és a vadakkal való ütközések. A kihívás első része az utóbbira összpontosít.
  • „A cél az innovatív technikai megoldások megragadása, amelyek hatással vannak a közlekedés jövőjére, mint például az önvezető autók, és nem csak nagyszerű ötleteket keresünk, hanem országszerte bevezethető koncepciókat. ” – monda Amy Ford, mobilitási vezető.

Forrás: Markets Insider

https://markets.businessinsider.com/news/stocks/a-self-driving-car-will-still-hit-a-deer-colorado-governor-john-hickenlooper-and-cdot-partner-with-minnesota-and-wyoming-to-save-lives-on-rural-roads-1027579304

 

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936