Villanyautó válthatja a VW Passatot

Egyelőre az amerikai Passattal kapcsolatban merült fel, hogy az utódjába már nem kerül belsőégésű motor, de ez tulajdonképpen az európai változat esetében sem lehetetlen.

Forrás: Totalcar

Ráadásul nem is csak valami pletykáról van szó: a Volkswagen észak-amerikai ügyvezetője, Johan de Nysschen elég egyértelmű utalást tett rá, hogy a jelenlegi Passatot, amely gyorsan közeledik karrierje végéhez, már nem váltanák le egy hasonló típussal.

A nyilatkozat persze nem véletlenül hangzott el: az NMS néven is emlegetett amerikai Passat kilencedik éve van a piacon, és az elmúlt két év során példátlanul nagyot zuhant a típus iránti érdeklődés. Míg a legjobb évében, 2012-ben még 117 ezret adtak el belőle, és 2017-ben is bő 60 ezer fogyott, 2018-ban már csak 41 ezer, tavaly pedig 14 ezer autót vett fel a piac. Ez még úgy is kivételesen gyenge eredmény, hogy az utóbbi években minden személyautó iránt visszaesett a kereslet az Egyesült Államokban.

Forrás: Totalcar

Európában valószínűleg tovább maradhat piacon a hagyományos Passat, bár a számok itt is gyors keresletcsökkenésről árulkodnak: a 2015-ös 226 ezerhez képest tavaly már csak 124 ezer fogyott az európai változatból, amivel az 1990-es évek közepe óta biztosan ez volt a típus legrosszabb éve.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2020/02/07/villanyauto_valthatja_a_vw_passatot/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936