Villanyautópárti vezetője lett a BMW-nek

Az igazgatótanács július 18-i ülésén azt az Oliver Zipsét választották meg a BMW új vezérigazgatójának, akinek annak idején hathatós szerepe volt a BMW villanyautós almárkájának, az i sorozatnak az elindításában. Zipse hűséges munkatárs, 1991 óta dolgozik a BMW-nél, 2015-re egészen az igazgatótanácsi pozícióig vitte a cégnél.

Forrás: Totalcar

Az 55 éves Zipse mérnöki vonalról érkezik, korábban a BMW technikai fejlesztési részlegénél, később a gyártási stratégia fejlesztési vezetője lett. A kétezres évek végén ő felügyelte a Mini oxfordi gyárának korábbinál magasabb fokú robotizálását. Szintén a részleg vezetői pozíciójában eltöltött évek alatt részt vett az i projektben is, ahol forszírozta, hogy a jövőben a Teslához hasonlóan igyekezzenek minél inkább függetlenedni a beszállítóktól a villanyautó-gyártásban.

Zipse ebben az elképzelésében eddig minden bizonnyal komoly falakba ütközhetett, hiszen a BMW az i3 2013-as megjelenése óta nem dobott piacra tisztán elektromos autót, és a közelmúltban maga a márka jelenlegi fejlesztési igazgatója, Klaus Fröhlich nyilatkozta azt, hogy a villanyautók valójában csak túl vannak hype-olva, nincs rájuk valós igény.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/07/20/villanyautoparti_vezetoje_lett_a_bmw-nek/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936