Visszatérnek a Waymo önvezető minibuszai San Fransiscoban a Bay Area-ba, de egyelőre nem utasok számára

A Waymo önvezető minibuszai visszatérnek San Fransiscoban a Bay Area utcáira, három hónappal azután, hogy a cég felfüggesztette autonóm járműveinek közutakon való tesztelését a koronavírus járvány miatt.

A The Verge e-mailje szerint Waymo június 8-án tervezi újraindítani önvezető minibusz-flottáját a Bay Area utcáin. Az utasok szállítása helyett a járművek inkább csomagok szállítására összpontosítanak nonprofit szervezetek részére.

Forrás: Yahoo! Finance

A Transdev, amely a Waymo biztonsági vezetőit alkalmazza önvezető kisbuszaiban azt nyilatkozta egy emailben, hogy visszahívja néhány dolgozóját „munkaképességek, üzleti igények és életkor” függvényében. A nonprofit szervezeteknek való áruszállításhoz csak egy vezetőre van szükség egy járműben, a visszatérő dolgozók képzésen vesznek részt az új biztonsági folyamatokkal kapcsolatban, melyek magukban foglalják a szociális távolságtartást és a fertőtlenítést.

„A san fransisco-iak hamarosan újra látni fogják a Waymo járműveket az utakon, büszkék vagyunk arra, hogy jótékonysági támogatásban részesítjük a közösségi partnereket” – erősítette meg az Alphabet tulajdonában lévő vállalat szóvivője a The Verge-nek adott nyilatkozatában.

Az utakra való visszatérés a Waymo phoenix-i tesztelési programjának újraindulását követi, ahogy a hónap során enyhültek a korlátozások. A cég új biztonsági intézkedéseket vezetett be a visszatérő dolgozóknak, akiknek képzésen is részt kell venniük ezzel kapcsolatban. Az autonóm járművek hamarosan Detroitba és Los Angelesbe is visszatérnek.

Amíg a közúti tesztelés szünetelt, a Waymo szimulátorokon folytatta autonóm jármű technológiájának fejlesztését, amely már a járvány miatti szünet előtt is fontos részét képezte a működésüknek. Egyetlen napnyi szimulációs tesztelés 100 év valós vezetéssel egyenértékű, ezért az önvezető járművekkel kapcsolatos legtöbb fejlesztési munka a szimulátorokon kezdődik. A valós vezetés is fontos, de sokkal korlátozottabb.

A szimulációkban a Waymo visszajátszhat helyzeteket a tesztjárművek valós vezetéseiből. Az utasok is szimulálhatók, így a gépi tanulási modellek megpróbálhatják bejósolni, hogy a vezetési mód, hogyan befolyásolja az utasokat.

Forrás: Yahoo! Finance

https://finance.yahoo.com/news/waymo-bring-self-driving-minivans-223652239.html?

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936