A Ford a Tesla Superchargerhez hasonló töltőállomásokat telepít

A Ford megkezdte a Tesla Superchargerhez hasonló töltőállomások telepítését, mivel az autógyártó ragaszkodik a dizájn másolásához az üzleti modell helyett.

A dearborn-i székhelyű autógyártó az utóbbi időben agresszívabban jelent meg az elektromos járművek területén a Mustang Mach-E elektromos SUV-jával és a hamarosan megjelenő F-150 kisteherautóval.

Ami az új elektromos járműveket támogató töltési infrastruktúrát illeti, a Ford bejelentette, hogy partnerségre lép az Electrify America-val és az Ionity-vel, több más töltőhálózat mellett.

Szinte minden más autógyártó ezt a modellt alkalmazza, kivéve a Teslát, amely kiépítette saját gyorstöltő hálózatát, a Supercharger hálózatot.

A Ford tavaly mutatta be saját töltőállomását, amelyet egyértelműen a Tesla Supercharger inspirált. Most úgy tűnik, hogy az autógyártó valóban telepíti ezeket a Ford márkakereskedésekben.

A Tesla Superchargerrel való hasonlóság azonban megáll a kinézetnél, mert ezek 2-es szintű töltőállomások és nem egyenáramú gyorstöltők.

A Tesla vezetői is elmondták véleményüket. Javier Verdura, a Tesla terméktervezési igazgatója a Ford erőfeszítéseit „dizájnunk szükségtelenül nagy, rosszul kivitelezett koppintásának” nevezte.

A Fordnak vélhetően a Tesla üzleti modelljét is le kellene másolnia a Supercharger hálózatra, nem csak a töltőpontok kialakítását.

A Tesla Supercharger hálózatát széles körben elismerik a világ legjobb egyenáramú gyorstöltőjeként, és ennek az az oka, hogy a Tesla a jó EV-tulajdonosi tapasztalat érdekében építette, nem pedig profitközpontként.

Arra összpontosított, hogy olyan helyeken építsék őket, amelyek lehetővé teszik a hosszú távú utazást – gyakran kissé távoli helyekre. Helyenként sok töltőpontot épített, hogy elkerülje a várakozási időt, és ez gyorsabbá tette őket.

Ezek mind olyan dolgok, amelyeket a harmadik féltől származó hálózatok, amelyekre minden más autógyártó támaszkodik, nem képesek. Nem túl jó üzleti modell, ha sok töltőpont az idő nagy részében üresen áll.

A harmadik féltől származó hálózatok, mint az EVgo és az Electrify America, lassan felzárkóznak, de a Tesla modell bizonyult a legsikeresebbnek eddig.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2021/11/23/ford-installing-tesla-supercharger-lookalike-charging-stations/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936