A vezetési élményt övező csatát a szoftverek nyerik

Az emberek sok időt töltenek autóval ingázva. Ez az idő fix, és valószínűleg nem fog változni. Azonban ami változik, az a vezetés módja. Most már sok új autót látunk vezetést segítő funkciókkal, és az autógyártók (és a technológiai vállalatok) keményen dolgoznak azért, hogy a lehető leggyorsabban teljesen autonóm autókat jutassanak a piacra. Manapság az új autók már átlagosan 100 millió kódsorozatot tartalmaznak, amelyek frissíthetők a vezetést segítő lehetőségek növelése érdekében.

  • A Brookings Intézet szerint az összes autó egynegyede autonóm lesz 2040-ig , és az  IHS előrejelzése szerint 2050 után minden autó autonóm lesz. Ezek óvatos becslések, de valószínűleg jelentős változásokat fogunk tapasztalni a következő 10 évben.
  • Ezek a változások hatással lesznek a vezetési élményre. Mivel a személyautók autonómmá válnak, többet tudunk tenni, mint egyszerűen zenét hallgatni. Nézhetünk videókat, böngészhetünk az interneten, stb.
  • A Pandora megszerzése a Sirius stratégiai lépése volt, hogy megkapja a szükséges eszközöket, hogy belépjen a gyorsan növekvő zenei streaming üzletbe, amely által a felhasználók otthon, és munka közben zenét hallgathatnak. A Siriusnak valószínűleg nem kell aggódnia az induló vállalkozásokkal való versenytől. Ezek ugyanis nem lesznek elég nagyok és gyorsak ahhoz, hogy jelentős piaci részesedést érjenek el. Valószínűbb, hogy az induló vállalkozások olyan egyedi szoftverekkel dolgoznak majd, amelyek egy nagyobb cég vonzó akvizíciós célpontjává teszik őket. Ez egy érdekes harc lesz az elkövetkező években, hiszen az autók lényegében négy kerékkel felszerelt szoftverekké váltak.

Forrás: techcrunch.com

https://techcrunch.com/2018/12/01/the-battle-over-the-driving-experience-is-heating-up-and-will-be-won-in-software/?guccounter=1

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936