Az önvezető autók veszélyéről beszél az önvezető autókat fejlesztő BlackBerry vezetője

Az önvezető autók könnyen fegyverként is használhatóak lesznek a jövőben, ezért sem szabad elsietni a bevezetésüket John S. Chen hongkongi üzletember, a BlackBerry vezetője szerint. Chen nem tagadta, hogy még ők sem tudnak száz százalékosan biztonságos rendszert fejleszteni, de azért dolgoznak a sajátjukon.

A hongkongi üzletember a meghekkelt autók veszélyéről beszélt, arról, hogy biztosan lesznek, akik kimondottan az ilyen rendszerek gyengeségeire szakosodnak majd, és ha sikerül átvenniük egy-egy autó felett az irányítást, azzal egy erős fegyverhez jutnak.

A BlackBerry vezére azt mondja, még legalább öt év kell ahhoz, hogy az önvezető autók széles körben elterjedjenek, hiába sürgetnék jobban egyes autógyártók a folyamatot. Chen szerint azonban ezt az időt a szabályozás és a biztonságtechnológia kidolgozására kell szánni, mert ezeknek már az előtt készen kellene lenniük, hogy bárki ilyen technológiát kínál eladásra. Felhozta példának a biztosítókat, akiknek ki kéne találniuk módszertanokat, mert valahogy majd el kell dönteniük, ki legyen a felelős egy olyan balesetben, ahol a két érintett autó magát vezette, hogy csak egy alapvető élethelyzetről legyen szó.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2018/09/23/az_onvezeto_autok_veszelyerol_beszel_az_onvezeto_autokat_fejleszto_blackberry_vezetoje/

 

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936