A Mitsubishi Motors gyárat tervez Jamshedpur-ban, Indiában

A vezető japán autógyártó, a Mitsubishi Motors azt tervezi, hogy gyárat létesít az indiai Adityapur ipari térségben, Ázsia legnagyobb autóipari központjában.

A Mitsubishi India megegyezésre készül egy Jamshedpur székhelyű társasággal. Bár a befektető nevét még nem tették közzé, a források szerint a cég alkatrészeket szállít az indiai autógyártók számára. Az első tárgyalások pozitívak voltak, a partnerséget várhatóan ez év szeptemberében teszik közzé.

AK Srivastava, a Jamshedpur-i Indiai-amerikai Kereskedelmi Kamara elnöke azt mondta, hogy megkapták az ezzel kapcsolatos információkat. A lépés elősegíti a Jharkhand-i ipari növekedését. Elmondta, hogy a vészhelyzet miatt az ipari szektorban visszaesés volt tapasztalható, ám ez a hír reményt jelent a jövőre nézve.

„Nagyon örülök a beruházás terén elért haladásnak. Megígérjük, hogy minden támogatást megadunk a vállalatnak. Biztosak vagyunk abban, hogy a Hemant Soren által vezetett állami kormány is meg fogja adni az összes szükséges támogatást az autóipari társaságnak”- mondta Srivastava. Elmondása szerin az Adityapur Ipari Terület minden eszközzel rendelkezik a projekt sikerének biztosításához.

Az ipari források arról tájékoztattak, hogy az új partnerség véglegesítése a Mitsubishi japán székhelyén várható.  A beruházás segíteni fogja a Mitsubishit egy új összeszerelő sor felállításában Jamshedpurban.

A társaság két új SUV bevezetését tervezi. A Toyota Fortuner-t, amely egy teljesen új SUV, és egy megfizethető középméretű SUV-ot, ez nagyjából a Kia Seltos-szal és a Hyundai Creta-val lesz egy kategória.

A Mitsubishi az új autókat az indiai kormány döntését kihasználva vezeti be, mely 2000 autó importálását engedi helyi típusjóváhagyás nélkül.

A nagy kiterjedésű Adityapur Ipari Terület 900 egységet foglal magában – ideértve 11 nagyobb, 64 kisüzemi és 166 apró gyárat. Néhány fontos cég, amely globális jelenléttel rendelkezik, az Usha Martin Csoport, az RSB Csoport, a Tata Steel Growth Shop (TGS) szintén ebben az ipari övben található, amely Seraikela-Kharsawan-ban található. Jelenleg 20 cég exportálja innen termékeit az Egyesült Államokba, Ausztráliába és más európai országokba.

Forrás: The Avenue Mail

https://www.avenuemail.in/jamshedpur/mitsubishi-motors-plans-to-set-up-plant-in-jamshedpur/147753/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936