A Tesla Autopilot-ja felismerte az úton elé lépő kacsákat Ausztráliában

Kamera rögzítette a helyzetet, amikor a Tesla automata üzemmódban felismeri az útra lépő kacsákat, mint akadályt és kikerüli azokat.

Forrás: Unsplash

A victoria-i vidéki úton a kacsákat alig lehetett látni odáig, amíg majdnem rájuk hajtott az autó. A 100 km/h-val haladó Tesla 3-as Modell a másodperc töredéke alatt reagált és félrekormányozva az autót elkerülte az állatokat, majd visszatért a sávjába.

Az autó tulajdonosának állítása szerint az árnyékok miatt még ő maga sem vette észre időben a kacsákat, csak, amikor már kikerülték őket. Az Autopilot felismerte, dudált, kormányozott és fékezett, így a kacsák túlélték.

A 3-as Modellt 2017 óta gyártják nagyrészt a kaliforniai Fremontban levő Tesla gyárban. Ausztráliában a sztenderd modell, amely elektromos és autopilottal rendelkezik, 68 ezer dollárba kerül.

Az úttesten áthaladó gyalogosok és egyéb akadályok felismerése lényegi kérdés az önvezető járművek fejlesztésének kapcsán.

Forrás: DailyMail

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7687901/Tesla-autopilot-detects-DUCKS-crossing-highway-swerves-just-time-save-them.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936