A Waymo vezető nélküli járművei taxiszolgáltatást nyújtanak Phoenix belvárosában

A Waymo elhozta vezető nélküli autóit Phoenix belvárosába, azaz sűrűbben lakott területekre terjeszkedik.

A The Verge szerint ezeknek a robotaxiknak az alkalmazása Phoenix belvárosában a Waymo 2021 végén indított Trusted Tester Programjához kapcsolódik. A programban érdekelt felek csatlakozhattak egy várólistához, és most az azon szereplők robotizált autózást élvezhetnek Phoenix nagyvárosi övezetében, abban a reményben, hogy így Phoenix „befogadóbb várossá” válik.

Phoenix belvárosának bevonása azt jelzi, hogy az Alphabet tulajdonában lévő vállalat automatizált vezetési szolgáltatása egyre kényelmesebbé válik, a nagyobb városokba való eljuttatásával. A Waymo 2017 óta teszteli önvezető autószolgáltatását Phoenix kevésbé sűrű külvárosában. A Waymo jelenlegi szolgáltatási területei közé tartozik San Francisco, Phoenix belvárosa, Phoenix Sky Harbor és Phoenix East Valley.

Phoenix Sky Harborba csak a Waymo alkalmazottai utazhatnak, jelenleg biztonsági sofőrrel. San Franciscóban tesztelik a Waymo-alkalmazottak számára a csak utasoknak szóló utakat, valamint a Trusted Testers fizetett utazásait, biztonsági sofőrrel a fedélzeten. Ami a Phoenix East Valley-t illeti, ez a tesztelés elérhető a nyilvánosság számára vezető nélküli.

A Waymo One a cég vezető nélküli autószolgáltatása, amelyet nemrég frissítettek, hogy magában foglalja a Phoenix belvárosában zajló teszteket. A felhasználók mobil alkalmazás segítségével kezelhetik az önvezető taxi-szolgáltatást.

Lényeges, hogy a Waymo One szolgáltatás teljesen vezető nélküli, azaz biztonsági vezető sem ül a járműben. Ezekhez az automatizált autókhoz általában egy sofőr tartozik, aki ott van, ha valami baj lenne a járművel.

A Tech Crunch szerint a Waymo társ-vezérigazgatója, Dmitri Dolgov májusban kijelentette, hogy a biztonsági vezető eltávolításával megkezdődött az alkalmazotti tesztelés Phoenix belvárosában, majd a vállalat úgy döntött, hogy kiterjeszti azt a Trusted Testers programra.

Forrás: Android Central

https://www.androidcentral.com/accessories/automotive/waymo-driverless-vehicles-downtown-phoenix

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936