Los Angelesben több száz lámpaoszlopra telepítettek elektromos autó töltőpontokat

Los Angeles városában EV töltőállomásokat telepítettek több mint 130 utcai lámpaoszlophoz. További százakat terveznek. Az elektromos autók töltésének korszerűsített megoldását a nagyobb európai városokban már alkalmazták, de Amerikában még nem. Los Angelesben nagyszámú EV járművezető van, akik közül sokan nem tudják otthon tölteni az autójukat.

Eric Garcetti polgármester által elindított Green New Deal (Új Zöld Megállapodás) célja, hogy 2025-ig legalább 100 000 új elektromos jármű legyen a városban. A LAist.com szerint azonban Los Angeles-i lakosoknak körülbelül kétharmada bérlő.

„Amikor a város úgy döntött, hogy egyik prioritása az EV járművek vásárlásának ösztönzése, ésszerűnek tűnt, hogy az EV töltőállomásokat a villanyoszlopokhoz csatlakoztassuk” – mondta Norma Isahakian, a Street Los Angeles-i Utcai Világítás Iroda igazgatója.

Forrás: Electrek

Elmagyarázta, hogy a könnyű pólusra szerelt vékony töltő „kiküszöböl egy újabb berendezést, amelyet a járdára kellene építeni”.

A város által az utcai lámpák energiatakarékos LED-ekké történő átalakítása lehetővé tette az elektromos autók töltésének ilyen megoldását. A töltés díja általában 1–2 USD / óra. A parkolás ingyenes. Az állomásokat olyan töltőhálózatok üzemeltetik, amelyeket az EV járművezetők már ismernek, például a ChargePoint, az EVGo, a Flo és a GreenLots. Az első könnyű pólusú töltőket 2016-ban telepítették, de az erőfeszítések fokozódtak, miután a város 2019 májusában elindította a Green New Deal-t.

A terv célja, hogy 2025-ig a járművek 25% -ára, 2035-ig 80% -ra és 2050-re 100% -ra növeljék a városban az EV-k arányát.

Az Utcai Világítás Iroda évente további 150 EV töltő csatlakoztatását tervezi az utcai lámpákhoz, a Kaliforniai Légierőforrás Testület és a Kaliforniai Energiaügyi Bizottság, valamint az EV töltőhálózatok támogatásával.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2019/11/13/la-adds-hundreds-of-ev-chargers-to-streetlights-giving-renters-a-place-to-plug-in/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936