A Qualcomm induktív töltésre alkalmas utat épített az elektromos járművek számára

Képzeljünk el egy olyan jövőt, ahol az elektromos autónk vezeték nélkül töltődik út közben az autópályán. Ezen dolgozik a Qualcomm Technologies és a dinamikus elektromos jármű töltési rendszerét be is mutatta Franciaországban, Satory Versaillesban.

  • A dinamikus elektromos jármű töltő (DEVC) technológia képes akár 20 kilowatt induktív töltőteljesítményt is küldeni egy kompatibilis elektromos járműre, amely az autópályán halad át.
  • A Qualcomm a francia VEDECOM kutatóintézettel együttműködve 100 méteres szegmensben telepítette a FABRIC-nek elnevezett technológiát.
  • A bemutató során két speciálisan előkészített Renault Kangoo gépkocsi halad majd az úton, miközben mindkettő menet közben töltődik. A cél az, hogy bemutassák, hogyan működhet a technológia a valós világban, ahol több járműnek dinamikusan haladnia és töltődnie, miközben áthajtanak a sok kis (kb. 1 méter) nagy teljesítményű induktív tekercsen.
  • Ez a technológia formálhatja akár a jövő elektromos autóinak gyártását is: kisebb, könnyebb akkumulátorokkal készülhetnek, amelyeket gyakrabban kell tölteni, de ezt az út végzi el, menet közben.

Forrás: Mantabgun

https://mantabgun.com/qualcomms-inductive-charging-road-could-pave-the-way-to-new-evs-nvvbvbnv-bnvnvn-vnvnv/05/14/cars/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936