A Tesla 2023-ra egy 25 ezer dolláros elektromos autót tervez

A Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy 2023-ra megjelenteti 25 ezer dolláros elektromos autóját. Arra is utalt, hogy a járműben esetleg nem lesz kormánykerék, mivel elmondása szerint az új modell teljesen autonóm lesz.

Musk egyértelművé tette, hogy az autó ára a Tesla új akkumulátor cellájának és akkumulátorgyártási erőfeszítéseiknek köszönhető, ami 50%-kal csökkentette az akkumulátorok költségét.

A 25 000 dolláros Tesla elektromos autót, amelyet gyakran „Tesla 2-es Modell”-nek is neveznek, egy új elektromos ferdehátúhoz hasonlították, amelyet a Tesla a kínai Gigafactory Sanghajban tervezett gyártani és világszerte exportálni.

Tavaly a Tesla bejelentette, hogy új K + F központot kíván létesíteni Kínában „kínai stílusú” elektromos autó építésére. Tavaly nyáron kezdte el tervezni kínai gyártású elektromos kisautóját, és nem sokkal később elkezdte felvenni a programhoz az embereket. Ugyanakkor megjelentette egy kis elektromos ferdehátú kezdeti terveit is.

Nemrégiben megjelent néhány hír Kínából, melyek szerint a 2-es Modell gyártása hamarosan megkezdődhet. Egyelőre azonban még nem valószínű.

Most Elon Musk egy vállalati találkozón megerősítette az új, olcsóbb Tesla jármű forgalomba hozatalának tervezett időpontját. Hozzászólásaiban az új 2-es Modell (nem hivatalos név) megjelenését ahhoz kapcsolta, amikor a Tesla eléri a telepíthető teljesen önvezető rendszert, felvetve azt a kérdést, hogy egyáltalán kormánykerékkel és pedálokkal tervezik-e az új modellt.  Ez úgy hangzott, mintha egy kormánykerék nélküli modellt is lehetségesnek tartana.

Még 2019-ben a Tesla bemutatott egy képet egy kormánykerék és pedálok nélküli járműről és azt mondta, hogy a céljuk két éven belül megjelentetni egy ilyen autót.

A találkozón a vezérigazgató elmondta, hogy a Tesla teljes autonómiára szavaz az új, 25 ezer dolláros elektromos autó esetében. Jelenleg a hónap végére próbálja kiadni a Teljes Önvezető Béta szoftvert széleskörűen az amerikai flottája számára.

Miután a szoftver, amely továbbra is igényli a járművezetők figyelmét, megszűnik, a Tesla a flotta adatainak felhasználásával fejleszti azt, és megpróbálja az emberi járművezetőknél sokkal biztonságosabbá tenni, annak érdekében, hogy elnyerjék a hatósági jóváhagyást a rendszer valódi önvezető rendszerként való használatához. .

Az ezen a területen elért haladás határozza meg, hogy az új Tesla jármű kormánykerékkel érkezik-e vagy sem.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2021/09/02/tesla-aims-to-release-25000-electric-car-in-2023-likely-will-not-have-a-steering-wheel/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936