A WeRide teljesen vezető nélküli Robobus szolgáltatást indít a lakosság számára

A WeRide, a világ vezető, 4-es szintű autonóm vezetési technológiai vállalata elindította teljesen vezető nélküli Robobus szolgáltatását a nagyközönség számára a kínai Guangzhouban található Guangzhou Nemzetközi Bioszigeten. Ez azután történt, hogy a WeRide több mint két éve üzemelteti Kína első Robotaxi kereskedelmi szolgáltatását. A vállalat továbbra is vezető szerepet tölt be az intelligens mobilitási szolgáltatások terén a Robotaxi és a Robobus üzemeltetésével.

A WeRide Robobus a Yutong Group autógyártó autonóm vezetésre alkalmas elektromos járművére épül. Nincs benne kormánykerék, gáz- vagy fékpedál.

A WeRide vezető full-stack szoftver- és hardvermegoldásaival az L4-es autonóm vezetéshez, a WeRide Robobus biztonságos, stabil és környezetbarát AD (automata vezetési) szolgáltatásokat nyújt különböző forgatókönyvek és időjárási körülmények között, lefedve a városi utcákat, gyorsforgalmi utakat és alagutakat, a reggeli és esti csúcsidőben, esőben, vagy havas utakon. Maximális sebessége eléri az óránkénti 40 kilométert.

A Guangzhou Nemzetközi Biosziget több száz technológiai vállalkozásnak ad otthont. A WeRide Robobus két útvonalon indult el a sziget népszerű helyszínei között, amelyek közt szerepel metrókijárat, hotel, park és lakónegyed is. A szolgáltatás a hét 7 napján, hétköznap 8-22 óráig, hétvégén 9-18 óráig 10 perces időközönként üzemel. Az utasok a Robobusok valós idejű információit a WeRide saját fejlesztésű „WeRide Go” mobilszolgáltatási platformján tekinthetik meg.

A WeRide Robobus több mint egy éve végez közúti teszteket Guangzhouban, Zhengzhouban, Nanjingban és más városokban. 2021 áprilisától a WeRide megkezdte a napi Robobus ingázási szolgáltatások nyújtását alkalmazottai számára a Bio szigeten, a szolgáltatás lakossági bevezetésének előkészítéseként. A WeRide Robobus hozzájárult a 2021 júniusi guangzhou-i COVID-19-járvány elleni küzdelemhez is, amikor teljesen vezető nélküli üzemmódban szállította a szükséges árukat a lezárt körzet lakosai számára. A Robobusok 20 egymást követő napon több mint 500 utat tettek meg, és több mint 20 000 árut szállítottak ki, amelyek össztömege meghaladta a 100 tonnát.

A WeRide egy globális élvonalbeli vállalat, amely 4. szintű autonóm vezetési technológiákat fejleszt, új termékekkel, új üzleti modellekkel és új tapasztalatokkal alakítva ki intelligens városokat.

Több mint két éves tapasztalattal rendelkezik a nyilvánosan elérhető Robotaxi kereskedelmi szolgáltatás működtetésében. A cég több mint 300 000 biztonságos és stabil Robotaxi utazást kínált a nagyközönségnek a város utcáin, több mint 144 négyzetkilométeres területen, Guangzhou Huangpu kerületében és fejlesztési zónájában. Emellett a világon elsőként rendelkezik vezető nélküli tesztengedéllyel Kínában és az Egyesült Államokban is.

A Robotaxitól a Robobusig a WeRide ismét átveszi a vezető szerepet az intelligens mobilitás terén, megnyitva az utat a jövőbeni nagyobb léptékű kereskedelmi szolgáltatások elindítása előtt.

A WeRide stratégiai befektetéseket kapott a vezető globális autógyártóktól, köztük a Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance-től, a Yutong-csoporttól és a GAC-csoporttól. Az autógyártókkal, mobilitási és logisztikai szolgáltatási platformokkal kötött stratégiai szövetségek révén a WeRide a Robotaxi, a Mini Robobus és a Robovan teljes körű termékösszetételét kínálja, hogy többféle szolgáltatást nyújtson, beleértve az online fuvarozást, az igény szerinti szállítást és a városi logisztikát.

A 2017-ben alapított WeRide központja Guangzhouban, Kínában található, és kutatás-fejlesztési és üzemeltetési központokat tart fenn Pekingben, Sanghajban, Sencsenben, Nanjingban, Vuhanban, Zsengcsouban és Anqingban, valamint San Joséban az Egyesült Államokban. Magasan képzett, több mint 800 alkalmazottból álló csapatot foglalkoztat szerte a világon, és kiterjedt hazai és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a K+F, az üzletfejlesztés és az üzemeltetés terén.

Forrás: We Ride

https://werideai.medium.com/weride-launches-fully-driverless-robobus-service-to-the-public-6d6bab0c0a0e

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936